top of page

Mindre ulighed

VERDENSMÅL >

10_1.gif

KENYA

Fjerne Naboer 

Se temapakken Kenya: Klima i krise.
I temapakkens to film Thank You for The Rain og Taking Root møder I nogle af frontkæmperne i den grønne bevægelse, og får indblik i, at klimakamp også er en social kamp, da det i Kenya er de rigeste, der efterlader en klimaregning til fremtidige generationer.
Den ekstreme ulighed hænger bl.a. sammen med udbredt korruption.
I temapakken finder I også opgaver, som I kan arbejde med i undervisningen indenfor engelsk, naturgeografi, samfundsfag samt en række tvær- og særfaglige opgaver. Opgaverne er primært rettet mod gymnasieniveau

 

Andre links

Dokumentaren “The Rich, The Poor and The Trash” handler om ulighed i Verden såvel som i Kenya. Her møder vi blandt andet unge mænd og kvinder, som arbejder på skraldepladser i Nairobi - de finder både ting de kan sælge videre, men også ting, som de kan bruge i deres egen husholdning.

I dokumentaren “Everyday life in Kenya” følger vi hverdagen for en række kenyanere og hører, hvordan deres liv har ændret sig på fem år - fra 2015 til 2020 - blandt andet på grund af en bro, der skal rives ned.

Oxfam International har samlet nøgletal om den ekstreme ulighed som eksisterer i Kenya på trods af mange år med økonomisk vækst (materialet er på engelsk)

BOLIVIA


I temapakken om Bolivia finder I diverse film og undervisningsmaterialer – også på spansk.

Se filmen ”DE TO BOLIVIA’ER” om de enorme modsætninger mellem fattige og rige i Bolivia - modsætninger der langt hen ad vejen er en arv fra kolonitiden og har et etnisk fortegn.

Læs om Bolivias sociale landskab med beskrivelser af de ekstreme forskelle på rige og fattige.

Desuden kan I finde inspiration og opgaver til spansk-undervisningen på denne side: "Voces de Bolivia", som er udgivet af International Børnesolidaritet.

 

ALTO – EN UNG, KÆMPENDE OG MODIG BY

Unge kvinder fra El Alto erfarer tidligt, hvad race og oprindelse betyder for deres livsmuligheder.

De møder modstand udelukkende pga. deres Aymara-baggrund, men de formår også at kæmpe imod og er dermed et godt billede på El Alto – en ung, kæmpende og modig by.

 

Se dokumentar fra 2022 ’Las Raices Adelante’ (20 min) :

bottom of page