top of page

Korruption

VERDENSSMÅL >

 

 

16.gif

 

KENYA

Fjerne Naboer - undervisningswebsite

Se temapakken Kenya: Klima i krise.


Her beskrives bl.a., hvordan den ekstreme ulighed hænger bl.a. sammen med udbredt korruption.


Den ene af temapakkens to film Taking Root beskæftiger sig med undertrykkelsen under præsident Arap Moi og viser, hvordan modige kvinder stod op og konfronterede politiet i deres kamp for en fremtid.

 

I temapakken finder I også opgaver, som I kan arbejde med i undervisningen indenfor engelsk, naturgeografi, samfundsfag samt en række tvær- og særfaglige opgaver.

 

Opgaverne er primært rettet mod gymnasieniveau.

Digt: 'Corruption'
af kulturguide Precious Macharia

Korruption i Kenya

Precious Macharia som er kultur-guide hos Nafsi har skrevet et digt om korruption og om behovet for forandring.
Læs digtet (højt) og lad ordene åbne for dialog i undervisningen og på jeres Global Stay Tour.

I Kenya opererer man både med den store korruption, hvor millioner af kroner forsvinder i forkerte lommer, og hverdagskorruption, som for mange kenyanere er noget, man bare må leve med.

Den store korruption betyder, at penge, der skulle have været brugt til eksempelvis milliondyre infrastrukturprojekter, forsvinder, eller at indflydelsesrige politikeres venner får lukrative kontrakter med enorme fortjenester. 

Hverdagskorruptionen handler om, at forældre skal give læreren penge, for at deres børn får tilstrækkelig undervisning, eller at unge mennesker kun kan få et arbejde, hvis de betaler penge under borde.

 

Det er utroligt demotiverende for de unge fra slummen, fordi det ikke handler om kvalifikationer men udelukkende om penge, familie og netværk. 


 

bottom of page