top of page

Ligestilling mellem kønnene

VERDENSMÅL >

5.gif

KENYA

​Med temapakken ´Den dag jeg aldrig glemmer´ fra Fjerne Naboer kan I få et barskt indblik i virkeligheden for de omkring 140 millioner kvinder, man mener, er blevet omskåret på verdensplan.
I filmen møder vi Fouzia Hassan fra Kenya, som blev omskåret som 8-årig. I temapakken kan I desuden finde fakta om omskæring såvel som viden om omskæring i Kenya.

FILM FRA PARTNERE

Med filmen A Strong Woman Is Very Important fra projektet Manzi Rada kan I få indblik i, hvordan vores Nafsi Africa arbejder for at forbedre piger og kvinders rettigheder og livsvilkår gennem musik.
Her kan I også blive klogere på kvindebandet Pepea Afrik, det første kvindeband i Nairobis slum.

Film fra Nafsi Africa

Ralia Gabo.png

 

Ralia Gabo er journalist og producerer indhold til sin egen SEMA Radio på YouTube.

Ralia blev selv udsat for overgrebet som barn er aktiv i kampen mod omskæring af piger og kvinder (FGM) i Kenya. 

Hun er ressourceperson på Global Stay Tours med fokus på ligestilling i Kenya. 

 

Se interview med Ralia Gabo som forberedelse til tema om ligestilling.

BOLIVIA

​I temapakken om Bolivia finder I diverse film og undervisningsmaterialer – også på spansk. Læs f.eks. om Bolivias historie.

 

FILM FRA PARTNERE:

"ET LIV UDEN VOLD"
Teatro Trono i Bolivia bruger teater i et forsøg på at forebygge vold i hjemmet.

Se videoen her:

I Bolivia er vold mod kvinder – og i det hele taget vold i familien – for mange et helt uoverskueligt problem. Gennem mange år har regeringen støttet initiativer, der hjælper voldsramte kvinder til at kende deres rettigheder.
Men hvad nu, hvis man lærer nye generationer at vold ikke kan være en løsning. Med teatret opnår Teatro Trono nye erkendelser – både for de mange unge i organisationen og for alle, der ser deres forestillinger.

 

Andre links

I Bolivia er 46% af de folkevalgte parlamentarikere kvinder, og landet har id et hele taget ligget i top hvad angår kvindelig repræsentation i folkevalgte organer.  Men på trods af en favorabel lovgivning oplever kvinder fortsat undertrykkelse både i hjemmet og i andres sammenhænge.
Se og hør den tidligere fagforeningsformand Leonilda Zurita fortælle om kvindernes kamp for ligestilling.


 

Skærmbillede 2023-09-12 kl. 06.58.36.png

Hvordan er det at være forelsket når man er ung i Bolivia? 

Kan man have fritidsaktiviteter, når man også skal hjælpe til derhjemme, og skal drengene også lave noget? Hvad er forskellen på at være ung i en lille landsby og i en af Bolivias største byer? Hvilken slags musik lytter man til som ung i højlandet? Hvad betyder det at tilhøre en oprindelig befolkningsgruppe?

Find svar på det og meget mere på Voces de Bolivia.

bottom of page